Wandelen & fietsen

Ferme Adrien ligt pal naast de grote wandelroutes GR7 en de pelgrimstocht Santiago de Compostela waarmee we een ideale tussenstop zijn om te overnachten.  
De Haute-Marne leent zich ook ideaal om te ontdekken met de fiets. Met zijn glooiende heuvels en soms steile, korte klimmetjes is het voor de geoefende fietser een heerlijk rustig gebied om te verkennen. Op minder dan 15 km in Pouilly-en-Bassigny ontspringt de Maas waardoor we een ideaal star- of eindpunt zijn voor de bijna 1000 km fietstocht van fietsen langs de Maas.  Daarnaast kunnen we (op aanvraag) een bagageservice aanbieden om ervoor te zorgen dat uw bagage keurig opgehaald wordt op uw vorige overnachtingsplaats of netjes op uw volgende bestemming afgeleverd wordt. Vraag ons naar de mogelijkheden.  

Activiteiten omgeving

Bourbonne-les-Bains (10km) heeft op een klein kwartier rijden met een Casino, Thermische baden, minigolf, divers aanbod van winkels, restaurants en supermarkten veel te bieden. In Coiffy-le-Haut hebben we maar liefst twee wijnhuizen; Domaine Florence Pelletier, een biologisch-dynamische wijnboer en Domaine Camus Renault. Ook is op 5 km afstand Parc de Banie gevestigd, een leuk natuurpark waar je herten en everzwijnen kunt bekijken! 


Fayl-Billot (24km) - één van de belangrijkste Franse mandenvlechtcentra. 

Nogent (36km) -  ambachtelijke messen- en schaarfabriek, met bezoek aan het museum. 

Langres (38km)- genoemd als één van de 50 mooiste steden van Frankrijk.  Met zijn hoge omwalling, indrukwekkende vestingtorens en vele kerktorens verrijst Langres als een trots fort aan de poorten van de Champagne en de Bourgogne. De 4 meren van Pays de Langres bieden diverse activiteiten aan voor jong en oud (o.a. kanoën, waterfietsen, zeilen, waterskiën, roeien, wake-boarden, suppen en vissen).

La Rochère (34 km) : de oudste nog in bedrijf zijnde kunstglasfabriek van Frankrijk. 


Daarnaast zorgen tal van markten, feesten en braderieën ervoor dat de omgeving een groot deel van het jaar bruist van de activiteiten en zeker een bezoekje waard is. Folders en informatie zullen voor u klaarliggen. 

De wijngaarden van Coiffy 

De geschiedenis van wijn in Coiffy gaat ver terug tot waarschijnlijk wel de negende eeuw. In het midden van de negentiende eeuw woonde driekwart van de 240 families van de gemeente van een wijndomein van ongeveer 250 hectare. Helaas zorgde de aantasting van de Europese wijngaard door phylloxera uit 1863 voor het verdwijnen van ongeveer de helft van de Franse wijngaard, inclusief die van Coiffy. In 1983 besloot een groep boeren de wijnhandel nieuw leven in te blazen en met succes. 
 
Momenteel zijn er twee grote wijnhuizen, Domaine Camus Renaut & Domaine Florence Pelletier. Beide zijn te bezoeken voor een overheerlijke wijnproeverij of het kopen van een leuk, lokaal product. Kijk voor meer informatie op: Domaine Florence Pelletier – Les vins Biologiques de coiffy (coiffy-florence-pelletier.com) 

Natuurschoon, rust zoeken en oorverdovende stilte 

U kunt bij ons op het Franse platteland ook even helemaal afstand doen van de drukte van alledag. Even helemaal niets, onthaasten en tot rust komen, met een goed boek of gewoon ontspannen in onze prachtige tuin. Daarnaast is de natuur in de omgeving adembenemend mooi. Glooiend, bebost, weids en is bovenal rijk aan flora & fauna. In de weilanden zie je naast de typisch lichte koeien ook veel (roof)vogels, in de bossen zie, hoor en ontdek je allerlei sporen van dieren. De natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen.  

Coiffy-le-Haut

Coiffy-le-Haut is een gemeente in het Franse departement Haute-Marne (Champagne-Ardenne, regio Grande Est).
Het grondgebied van Coiffy profiteert van een beschermde natuurlijke omgeving, met in het bijzonder het grootste alkalische veen in het departement Haute-Marne en een weide beheerd door het Conservatoire du patrimoine naturel de Champagne-Ardenne.

De gemeente Coiffy-le-Haut is grotendeels gericht op Bourbonne-les-Bains. Het meest oostelijke deel van de regio Champagne-Ardenne, valt onder het arrondissement Langres dat het zuidelijke deel van het departement Haute-Marne vormt. Het grondgebied van Coiffy ligt aan de westelijke rand van een sterk ontleed plateau gelegen tussen het Apance-bekken in het noorden en het Amance-bekken in het zuiden. De Maas ontspringt op de noordelijke helling van dit zeer beboste plateau met in het bijzonder het bosmassief van Vicq - Laneuvelle - Damrémont in het noorden en dat van Voisey-Anrosey-Chézeaux in het zuiden.